Kan Kanseri Daha Çok Kimlerde Görülür?
İnsan hayatını tehdit eden ve yaşam koşullarını yok eden hastalıkların, günümüzde en yaygın olanını kanser oluşturuyor. Genel anlamda her kanser tanısı zor bir süreci başlatıyor ancak içlerinde en riskli olan türünü kan kanseri oluşturuyor. Hastalığa yakalanma sürecinde öncelikli olarak vücutta küçük morluklar oluşurken, kan içinde bulunan Wbc ve Plt değerleri de zamanla düşmeye başlıyor. Vücut metabolizmasını günden güne etkileyen kan değerlerinin düşmesi, hastayı anında yatağa düşürüyor. Bir diş çekimi dahi hastalığın başladığını ortaya çıkarabiliyor.
Kimler Kan Kanseri Riski Taşıyor?
Kan kanseri diğer bir adıyla lösemi için risk altında olan bir grup bulunuyor. Tıbbi bulgular araştırılırken öncelikle genetik tanı yöntemine ulaşmak için genetik testler ve analizler yapılıyor. Hematolojik ve Onkolojik bulgular ışığında yapılan order çalışmaları hastalığın boyutu, evresi ve sebebiyle ilgili bilgiler sunuyor. Ancak neden oluştuğu ve kimlerin daha fazla risk altında olduğuna dair net veriler bulunmuyor. Hastalıkla ilgili en gerçek bilgiyi ise, semptomların her hastada farklı bir içerik taşıması oluşturuyor. Ailesinde kan kanseri hastası olan kişiler, rutin aralıklarla kan tahlili yaparak, taşıyıcı olmaları durumunu erken teşhis ettirerek önlem alma yoluna gidebiliyor.
Kansızlık Sorunu Yaşayanlar Dikkat
Kan kanseri, kan değerlerinin düşük ya da yüksek olduğu hasta grubunda risk oluşturuyor. Kanda bulunan Trombosit, Eritrosit, Lenfosit değerlerinin yüksek ve düşük olması vücut metabolizmasında ve hücrelerde normal dışı bir işleyişin varlığını gösteriyor. Hematolog ve Onkologlar kan değerinde yaşanan bu değişimler için kemik iliği aspirasyonu işlemi uyguluyor ve tam bir tanı koyabilmek için periferik yayma denilen testleri yapıyor. Yapılan bu testlerden alınan sonuçlar, hastalığa bir tanı konulmasını sağlarken aynı zamanda hastanın öyküsünden de risk faktörlerini edinebiliyor.
Demir Ve B12 Vitamin Takviyesinin Önemi
İnsan vücudunu tam anlamıyla etkisi alan kanser hastalığında, metabolizmayı ayakta tutmanın büyük önemi bulunuyor. Bunu başarmak için ise B12 ve Demir vitamini üzerinde duruluyor. Kandaki eksik vitamin, vücudu güçsüz ve yorgun duruma düşürürken, yaşamı da tam anlamıyla alt üst ediyor. Hücrelerin kendisini yenilemesine engel olan kansızlık, önlemi alınmadığında Kan kanseri boyutuna dönüşebiliyor.